1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Jäsenyys

Hyvä Kulttuuriteon jäsenyydestä kiinnostunut, seuraavassa joitain perustietoja jäseneksi hakemisesta ja jäsenyydestä.

Jäsenhakemus:

Jäsenhakemukset osoitetaan kirjallisesti Osuuskunta Kulttuuriteon hallitukselle. Hakemus tulee sisältää hakijan tiedot sekä päiväyksen ja allekirjoituksen. Osoite: Osuuskunta Kulttuuriteko, Uudenmaankatu 1, 20500 TURKU

Valintakriteereitä:

  • hakijan tulee toimia kulttuurin alalla
  • hakijalla tulee olla jonkinlainen "liikeidea" siitä mitä aikoo osuuskunnassa tehdä
  • hakija ei saa kilpailla osuuskunnan jäsenten kanssa
  • hakija sitoutuu noudattamaan osuuskunnan sääntöjä
  • hakija suorittaa jäseneksi tultuaan osuusmaksun
  • Helppo ja oikea tapa laihtua

Osuuskunnan maksut:

Osuusmaksun suuruus on 252 euroa (ja 28 senttiä!) ja se tulee suorittaa osuuskunnan tilille kolmen (3) kuukauden sisällä jäseneksi hyväksymisestä. Lisäksi osuuskunta perii 17 euron kuukausiavustusta jäseniltään. Tämä avustus maksetaan kyseisen kuukauden aikana. Osuusmaksu palautetaan jäsenen osuuskunnasta eroamisen jälkeen seuraavan tilikauden loppuun mennessä. Kuukausiavustuksia ei palauteta. Lisäksi osuuskunta perii provisiota jäseniltään tämän laskutuksesta. Provision suuruus on tällä hetkellä 10 % laskun alvittomasta hinnasta.

Työnteko osuuskunnassa:

Perusperiaatteena on, että jäsen hankkii itse omat työtilaisuutensa. Kun jäsen on saanut asiakkaan, niin sopimus tehdään osuuskunnan ja asiakkaan välille. Osuuskunnan hallitus hyväksyy kaikki sopimukset. Tämän jälkeen tehdään työsopimus jäsenen ja osuuskunnan välille. Asiakas maksaa laskun osuuskunnalle ja osuuskunta maksaa palkan työntekijälle sen jälkeen kun asiakas on maksanut laskun. Laskusta on sitä ennen vähennetty mahdollinen alv ja osuuskunnan provisio. Osuuskunta huolehtii kaikista työnantajamaksuista. Kaikkea rahaa ei tarvitse välttämättä nostaa palkkana, vaan sitä voi myös nostaa erilaisina kulukorvauksina, tai ansaitsemansa rahan voi sijoittaa esimerkiksi laiteinvestointeihin tai ammattikoulutukseen.

Lisätietoja: Anneli Perkiö, 040 737 4864