1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Äyräs Kirsi

FM, toimittaja, elämäkerturi, kouluttaja

Elämäkerturin palvelut:
- Ammattitaitoinen toimittaja haastattelee, kirjoittaa ja luo valmiin teoksen elämäntarinastanne tai valikoiduista muistoistanne.


Palvelut kirjoittajille:
- Kustannustoimittajan palvelut, kirjojen ulkoasun luominen sekä painatusjärjestelyt.


Koulutusta ja luentoja:
- Muistelukurssit ja elämäkerrallisen kirjoittamisen kurssit, luennot ja työpajat.

Muistojen jakaminen keskustelemalla ja kirjoittamalla on tärkeää työtä, jolla on vaikutusta pitkälle tulevaisuuteen.

Liikunnan iloa ja hyötyjä

 

Yhteystiedot:
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Muistijälki-työryhmän internet-sivut:
Juhlakampaus

 

Muistele, kirjoita, vie viestiä

Muistoista kirjoittaminen on aivan oma lajinsa. Samalla kun kirjoitus saa hahmonsa, muokkautuvat muistotkin. Uusia asioita nousee mieleen, muistikuvat tarkentuvat. Uusia oivalluksia syntyy. Syitä ja seurauksia on pakko ajatella tarkemmin. Mitä tapahtui, miksi niin tapahtui, mitä siitä on seurannut? Hyvin kirjoitettu on myös hyvin ajateltu: jäsennelty, järjestelty, perusteellisesti pohdittu. Kirjoittaminen on ajattelemista.
Helppo ja Oikea Tapa Laihtua
Työskentely elämäkerturin kanssa tarjoaa uusia näkökulmia. Elämäntarinan kertominen toiselle, joka toimii aktiivisena kuuntelijana ja kirjurina, on erittäin antoisaa. Työ saa ajatukset liikkeelle ja muistot nousevat esiin elävinä. Elämäkerturin antama palaute ja hänen esittämänsä kysymykset ovat inspiroiva peili muistelijalle. Toisen ihmisen kanssa muistelu paljastaa, miten mielenkiintoisia ovat arkipäivän muistot. Minkälaisia olivat työt ja askareet, miten kuluivat tavalliset päivät?
Kirjoittaminen voi olla yksinäistä työtä. Yhtä lailla se voi karkottaa yksinäisyyden: muistelukirjan tai elämäkerran laatija seurustelee mielikuvissaan kaikkien tuntemiensa ihmisten kanssa. Lisäksi kirjoittajalla on mielessään seuranaan teoksensa tuleva lukija. Elämäkerran kirjoittaminen on viestin välittämistä sukupolvelta toiselle.
Mitä omat lapseni tietävät isovanhemmistani tai näiden sisaruksista, vanhemmistani tai tädeistäni ja sedistäni? Katoaako heidän tarinansa kokonaan, jos en kerro heistä sen vertaa, minkä tiedän. Kuka edellisen polven elämästä muistaisi enemmän kuin kaikkein läheisimmät? Kun muistoja alkaa työstää tekstiksi, niitä löytyy enemmän kuin aluksi arvaisikaan. On yhteisten päivien muistoja ja on toisten kertomaa.
Muistot ja menneisyys elävät mukanamme, tekevät meistä sen mitä olemme. Muuten eläisimme tyhjän päällä. Olisimme juurettomia. Jos kerromme tarinamme rohkeasti ja niin totuudenmukaisesti kuin vain osaamme, tarjoamme samalla jälkipolville mahdollisuuden ymmärrykseen. Oma tarinani on seuraaville sukupolville osa heidän sukunsa tarinaa ja samalla osa heidän omaa tarinaansa. Kirjoitettuna tarina on tallessa, ja lukija valitsee, milloin on valmis sen vastaanottamaan.

Lisätietoja: